maanantai 24. elokuuta 2015

Matkan valmistelu

Tuskin olin toipunut toukokuisesta New Yorkin matkasta, kun veljeni Matti ehdotti syksyllä tehtävää USA:n rannikolta rannikolle matkaa. Lähtöpaikka olisi New York ja päätepiste San Francisco. Matka kestäisi 5 viikkoa.  Lähtöajankohta olisi 1.9 ja paluu 6.10.2015.
Tällaiseksi kuvittelemme matkareittimme.
Aikataulun selvittyä varasimme lennot Helsinki-New York ja San Francisco-New York-Helsinki  helpoimman kautta suoraan Finnairin sivuilta. Lentojen kustannus henkilöltä on 1259 €.

Samalla varasimme Hotels.com sivustolta hotellin menomatkalla New Yorkista kolmeksi yöksi (yht. 750 €) ja San Franciscosta neljäksi yöksi (yht. 1 162 $).  Matkalla varaamme yöpymispaikat tilanteen mukaan.Viimeiseksi päiväksi ennen paluuta (5.10) varasimme netistä liput Alcatraz vankilasaarelle.

Alcatrazin kuva: Christian Mehlführer
Auton varasimme myös netin kautta. Se odottaa meitä Manhattanin Hertzillä perjantaiaamuna 4.9. klo 10.00.  Auto on Ford Explorer. Ajopäiviä on 28. Sen pidempää auton vuokrausta ei voinut netissä tehdä. Vuokran hinta ilman kilometrirajoitusta on 2500 $ tuolta ajalta. Kun auto jätetään San Franciscoon, on siitä maksettava palauttaessa vielä 850 $.

Matka on sopiva elämysnähtävyyksien ja sukututkimuksen yhdistelmä. Sukututkimuskohteet ovat Codyssä ja Denverissä. Matkan varrella on runsaasti klassisia nähtävyyksiä. New Yorkista lähdettyämme käymme Niagaran putouksilla.  Toiveena on nähdä ne Kanadan puolelta.
Niagaran Horse Shoe putous  Kanadan puolelta nähtynä. Keskellä Googlen sateliittikuva Niagara Fallsin alueesta. 
Viisisataa kilometriä ennen Codya on Rushmore Mountain, johon on ikuistettu eräiden USA:n presidenttien kasvot. Matkan jatkuessa tulee vastaan toinenkin kiveen hakattu muistomerkki: intiaanipäällikkö Grazy Horse. Ennen Codya on vielä Devils Tower, erikoisen näköinen vuori, jota Spielberg käytti elokuvansa Kolmasyhteys kulissina.

Vasemmalla on Rushmore vuoren presidentit. Keskimmäisessä kuvassa on Grazy Horsen patsaan pienoismalli ja taustalla kallio, johon patsasta hakataan. Oikealla kohoaa Devils Tower. 
Codyn lähellä on USA:n ensimmäinen (perust. 1872) kansallispuisto Yellowstone National Park.
Näkymiä Yellowstonesta. Buffalon ja vasikkansa kanssa olisi mukava asettua selfiekuvaan.
 Historialliset sotatantereet löytyvät Codystä pohjoiseen kolmen tunnin ajomatkan päässä Montanassa. Intiaanit löivät Little Bighornin taistelussa 1876 kenraali Custerin joukot viimeiseen mieheen.

Little Big Hornin taistelu käytiin 25. kesäkuuta 1876. 
Codyn ja Denverin sukututkimuskohteiden jälkeen alkaa nähtävyyksien ilotulitus. Ennen Las Vegasia on Monument Valley, jossa John Ford teki John Waynen kanssa kuuluisia länkkäreitä. Matkan varrella on myös Grand Canyon ja mahtava Hooverin pato. Las Vegasissa riittää ihmettelemistä pariksi päiväksi ja varsinkin yöksi.

Monument Valley
Grand Canyon, kuva: Danny M Santiago 
Las Vegas
Las Vegasista San Franciscoon matkattaessa kohdalle tulee kuivakas Death Valley ja vehreä Yosemiten kansallispuisto.

Death Valley
Yosemite
 Viimeisenä autoilupäivänä pyörähdämme Golden Gate llä ja Muirin metsässä.
Golden Gate
 Jalkamiehinä ajelemme sitten ratikalla San Franciscon kukkuloiden yli ja käymme Alcatrazin vankilasaarella.

Siinä se sitten on. Veljeni mittasi kartalta kokonaismatkan: 7000 km:ä ja tonni rönsyjä päälle. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Vai onko?





3 kommenttia:

  1. Hieno matkasuunnitelma. Oikein mukavaa ja turvallista matkaa veljeksille pitkälle matkalle Amerikkaan.
    Matkan etenemisen yksityiskohtia odotellessa.

    VastaaPoista
  2. Hyvin olet tiivistänyt tähänastisia tutkimuksiasi. Turvallista matkaa kohti länttä!
    Antti

    VastaaPoista